ترکیه در مورد مبادله ارزی با بانک‌های مرکزی مذاکره می‌کند

به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، مورات اویسال، رئیس بانک مرکزی ترکیه گفت کشورش مذاکراتی با بانک‌های مرکزی در مورد قراردادهای جدید مبادله ارزی برگزار می کند. ترکیه به دنبال منابع مالی برای مبارزه با تاثیرات شیوع ویروس کرونا است.

موارد ابتلا به ویروس کرونا در ترکیه به بیش از ۸۰ هزار نفر رسیده، ایران را پشت سر گذاشته و بالاترین نرخ ابتلا را در خاورمیانه دارد. محدودیت هایی که به خاطر شیوع این ویروس در کسب و کارها اعمال شده باعث بیکاری میلیون‌ها کارگر در این کشور شده است.

دولت قول داده درآمد این کارگران را افزایش داده و یک دستمزد روزانه به آنها بدهد ولی دولت ترکیه ۱۷۰ میلیارد دلار بدهی خارجی دارد که باید در سال جاری میلادی پرداخت کند و ذخایر ارزی بانک مرکزی این کشور به ۲۷ میلیارد دلار یعنی پایین‌ترین حد طی ۱۱ ماه گذشته رسیده است.

اویسال گفت:« ما برای حمایت از تجارت با ارزهای داخلی، قراردادهای بلند مدت مبادله ارزی با برخی کشورها داریم و در حال مذاکره با بانک های مرکزی برای بستن قراردادهای جدید و تقویت همکاری های موجود هستیم».

نوشته های مشابه

وی جزئیات بیشتری ذکر نکرد ولی مقامات ترکیه هفته گذشته اعلام کردند این کشور مذاکراتی با آمریکا در مورد ایجاد یک خط مبادله ارزی از طرف فدرال رزرو این کشور برگزار کرده اند. یک مقام دیگر ترکیه گفت مذاکراتی هم با بانک مرکزی انگلیس انجام شده است.

در جریان مبادله ارزی، فدرال رزرو ارز سایر کشورها را در عوض دلار قبول میکند. فدرال رزرو اضافه کرد خطوط مبادله‌ای موقتی به بانک‌های مرکزی برخی کشورها مثل برزیل، کره جنوبی و مکزیک برای حمایت از بازارهای مالی جهان در بحبوحه‌ همه گیری ویروس کرونا ایجاد شده است.

اویسال گفت تجارت خارجی، گردشگری و حمل و نقل، همه از شیوع ویروس کرونا آسیب دیدند و بیشترین ضربه را صادرات به اروپا خورده است.

بسیاری اقتصاددان‌ها انتظار دارند ترکیه دومین رکود اقتصادی خود را طی دو سال تجربه کند ولی اویسال عقیده دارد این کشور به سرعت به رونق اقتصادی باز می‌گردد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا