نقش دلالان بر افزایش ۱۵۰ درصدی قیمت ماهی

ارسلان قاسمی، مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان، درباره آخرین وضعیت تولید محصولات شیلاتی اظهار کرد: اگرچه سازمان شیلات تولید محصولات شیلاتی را بالای یک میلیون تن اعلام می‌کند، اما بخش خصوصی معتقد است که تولید محصولات شیلاتی بیش از ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن نیست.

وی افزود: بنابر آمار سال گذشته، ۵۲۰ میلیون دلار از محل صادرات محصولات شیلاتی ارز وارد کشور شد که امسال پیش‌بینی می‌شود ارزش صادراتی از این میزان کمتر نباشد.

قاسمی مجموع ارزش واردات محصولات شیلاتی در سال گذشته را ۲۴۰ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: با وجود ارزش بالای صادرات محصولات شیلاتی در برابر واردات می‌توان گفت که شیلات جزو معدود بخش‌های کشاورزی است که تراز تجاری آن مثبت است.

مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان با انتقاد از اختلاف چند برابری نرخ محصولات شیلاتی از مزرعه تا سفره بیان کرد: آمار‌ها نشان می‌دهد که نرخ محصولات شیلاتی به سبب سیستم دلالی و سلف خری از مزرعه تا بازار ۱۵۰ درصد اختلاف دارد که سود حاصل از این اختلاف نرخ ارتباطی به تولیدکننده ندارد.

وی ادامه داد: همه ساله در ۶ ماهه دوم سال به سبب ازدیاد تقاضا و مصرف، نرخ ماهی با نوساناتی روبه‌رو می‌شود، اما نرخ فعلی ماهی نسبت به ماه‌های اخیر افزایش چندانی نداشته است و حال باید منتظر ماند و دید که در ماه‌های آتی چه اتفاقی می‌افتد.

قاسمی در پایان کمبود نظارت دستگاه‌های متولی را عامل اصلی اختلاف ۱۵۰ درصدی نرخ ماهی از مزرعه تا سفره اعلام کرد و گفت: با وجود کاهش نرخ ماهی تن از کیلویی ۳۷ تا ۳۸ هزار تومان به ۲۲ تا ۲۵ هزار تومان، اما یک ریال هم نرخ ماهی کنسرو تن برای مصرف‌کننده کاهش نیافته است که این امر ناشی از ضعف دستگاه‌های متولی و سودجویی دلالان و عوامل واسطه است.

دکمه بازگشت به بالا