افت ۱۲.۶ درصدی نقش دلار در تجارت خارجی روسیه طی سال های تحریم

سهم معامله با دلار در تجارت خارجی روسیه ۱۲.۶ درصد بین سال ۲۰۱۳ یعنی قبل از اعمال تحریم‌ها علیه این کشور تا ۲۰۱۸ کاهش یافته است.

به گزارش تسنیم به نقل از راشا تودی، روسیه قصد دارد استفاده از دلار آمریکا را در تسویه حساب هایش با شرکتهای تجاری خارجی کاهش دهد و مخصوصا تعداد معاملات انجام شده با روبل و یورو را افزایش دهد.

سهم معامله با دلار در تجارت خارجی روسیه ۱۲.۶ درصد بین سال ۲۰۱۳، قبل از اعمال تحریم‌ها علیه این کشور، تا ۲۰۱۸ کاهش یافته است. در همین زمان ، مسکو معاملات تجاری خارجی با یورو را ۲۶.۶ درصد بالا برد. سهم معاملات با روبل هم ۱۴ درصد افزایش یافت.

تحریم‌های اقتصادی علیه روسیه توسط آمریکا در نظر گرفته شد و به پشتیبانی اتحادیه اروپا در ۲۰۱۴ اجرایی شد. این تحریم‌ها در پاسخ به ادعای دخالت روسیه در بحران شرق اوکراین وضع شده بود. از آن زمان این تحریم‌ها به دلایل مختلف گسترش یافته اند.

مقامات روسیه اقدامات تلافی‌جویانه بسیاری انجام دادند که شامل کاهش تدریجی وابستگی روسیه به دلار آمریکا در پرداخت های بین المللی می شد.

طی ۵ ساله ، سهم دلار آمریکا در تجارت روسیه به ۵۶.۱ درصد معادل ۳۸۸ میلیارد دلار کاهش یافت. سهم معاملات انجام شده با یورو به ۲۹.۹ درصد معادل ۸۵۱ میلیارد دلار افزایش یافت و معامله با روبل تا ۲۰ درصد رشد کرد که معادل ۱۳۶ میلیارد دلار می‌شود.

النا تروبنیکووا، مدیرعامل شبکه بین المللی فین اکسپرتیزا در روسیه که شامل شرکت های بازرسی و مشاوره می شود گفت:« تمایل به دوری از دلار در تجارت خارجی واضح است. این راهی است برای رسیدن به یک اقتصاد با ثبات و حفظ آن علیه تحریم ها».

وی گفت:« این کار برای صادرات، درست است چون فروش کالا با ارز ملی صادر کننده یک امر بدیهی است».

وی اشاره کرد که اقدامات اخیر در جهت حذف دلار سهم پرداخت ها با روبل و یوان را در معامله های بین چین و روسیه بالا برده است. سهم روبل در صادرات روسیه به چین بیش از ۵ برابر شده است در حالی که پرداخت یوان در صادرات چین ۹ برابر شده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا