افتتاح مراکز نوآوری و توسعه تعاون در ۴ استان

به گزارش جیب نیوزبه نقل از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در مراسم افتتاحیه مراکز نوآوری و توسعه ایران دراستان های کشور، محمدجعفرکبیری، معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ما برای اولین بار در بخش تعاون توانستیم زیست بوم نوآوری و فناوری بخش تعاون را پیوند دهیم، گفت: لزوما تعداد تعاونی ها در دنیا منجر به افزایش سهم تعاونی ها در کشورها نشده و رابطه خطی بین این دو وجود ندارد.

وی افزود: باتوجه به گزارش سال ۲۰۱۵ ایران رتبه هفتم را در بین کشور جهان با ۷۴ هزار تعاونی فعال داشت که در حال حاضر به ۹۷ هزار تعاونی فعال رسیده است. درواقع در بین ۱۰ کشور برتر که سهم بخش تعاون آنها از GDP ( تولید ناخالص داخلی) تعداد تعاونی های فعال این کشورها غالبا زیر ۱۰ هزار است؛ یعنی ارزش افزوده اقتصادی را اشتغال تعاونی ها، تعداد اعضا و فناوری تعاونی ها تشکیل می دهد نه لزوما تعداد تعاونی ها.
کبیری تصریح کرد: رویکردی که ما طی دو سال گذشته دنبال کردیم این بوده است که از کمی گرایی به سمت توسعه کیفی حرکت کرده ایم؛ که توسعه شفافیت و دولت الکترونیک و همچنین توسعه نوآوری محور آنها بوده است. امیدواریم بتوانیم درادامه مراکز نوآوری و توسعه تعاون ایران را برای تحکیم پیوند زیست بوم نوآوری با شبکه تعاون داشته باشیم. در کنار آن نیز بتوانیم با حمایت از تشکیل و توسعه تعاونی های دانش بنیان سهم بخش تعاون را از این نظر افزایش دهیم.
وی گفت: در تلاش هستیم با افزایش سهم های بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون و تخصیص ردیف ۱۰۱ هزار بخش تعاون، سرمایه گذاری نهایی نهادهای دولتی را در توسعه نوآوری کشور در بخش تعاون به شدت افزایش بدهیم.

ادغام حوزه نوآوری و دانش بنیان یک راهبرد اساسی در بخش تعاون است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ابراز خوشحالی از روند رو به رشد توسعه نوآروی و مشارکت شرکت های دانش بنیان در بخش تعاون، بابت توسعه زیست بوم نوآوری در حوزه تعاون کشور ابراز خرسندی کرد.
وی با اشاره به دو بند از بندهای سیاست کلی اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری در بهمن ماه ۱۳۹۲  ابلاغ کرده اند، خاطرنشان کرد: بند اول بر ایجاد زمینه مشارکت آحاد مردم مخصوصا خانواده ها و افراد دارای درآمد متوسط و کم برای ایفای نقش در اقتصاد ملی تاکید دارد؛ بنابراین یکی از بسترهای بسیار خوب این اتفاق محفل و الگوی تعاونی است. همچنین بند دوم اقتصاد مقاومتی بر توسعه اقتصاد دانش بنیان تاکید دارد. به نوعی متولیان همه بخش های کشور را موظف می داند که در تقویت بخش دانش بنیان کمک کنند. این دو بند درواقع وقتی با همدیگر جمع شوند یکی از مصادیق آن نوآروی و فعالیت های دانش بنیان در بخش تعاون است. خوشبختانه این اتفاقی است که امروز ما شاهد آن بودیم و چهار مرکز نوآوری و توسعه تعاون در استان های مختلف کشور راه اندازی شد و امیدواریم تا سال ۱۴۰۱ همه استان ها دارای یک مرکز نوآوری و توسعه تعاون باشند.
عبدالملکی در ادامه با بیان اینکه امیدواریم حوزه نوآوری و توسعه تعاون کشور به داد بخش تعاون کشور برسد، تصریح کرد: به نظر من هر جسم نیمه جانی احتیاج به یک شوک احیا دارد. در بخش تعاون که دائما مورد بی مهری قرار گرفته است شوک احیا همان ورود حوزه دانش بنیان و نوآورانه خواهد بود که می تواند این بخش بسیار مهم و مظلوم را احیا و زنده کند. ادغام حوزه نوآوری و دانش بنیان برای ما یک راهبرد اساسی در بخش تعاون است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به این تفاهم نامه، گفت: باید توجه داشت که این تفاهم نامه ای برای خط اعتباری ۲۰۰۰ میلیارد تومانی برای بخش تعاون رقم بالایی نیست و برای کشور ما که در سال گذشته بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان به شبکه بانکی تسهیلات پرداخت کرده به معنی یک هزارم کل تسهیلات کشور است. البته تسهیلات و منابع دیگری در اختیار بخش تعاون قرار گرفته است. من معاونت امور تعاون را مامور می کنم که گزارشی تهیه کند در ارتباط با اینکه نظام مالی کشور در سال گذشته و شش ماهه اول امسال چه مقدار و نسبتی از تسهیلات خود را در اختیار بخش تعاون قرار داده است. این موضوع در واقع برای ما یک شاخص خواهد بود که بخش های اقتصادی کشور تا چه اندازه به حوزه تعاون اهمیت می دهند. قطعا درهیات دولت این گزارش را ارائه خواهیم کرد. طبیعتا در سال ۱۴۰۱  بخش تعاون سهم بیشتری از منابع مالی کشور به خود اختصاص خواهد داد.

اختصاص خط اعتباری ۲۰۰۰ میلیارد تومانی برای تعاونی ها

در پایان این برنامه تفاهم نامه «اختصاص خط اعتباری ۲۰۰۰ میلیارد تومانی با نرخ ترجیحی» به امضای کبیری، معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و حجت الله مهدیان، مدیرعامل بانک‌توسعه تعاون و مهدی حسین نژاد، مدیر عامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون  رسید.

 

منبع: ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا