تاریخ انتشار : چهارشنبه 23 آبان 1397 - 12:57
کد خبر : 8943
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای دو عاملی که بازار نفت راتحت فشار قرار داده است بسته هستند

دو عاملی که بازار نفت راتحت فشار قرار داده است

دو عاملی که بازار نفت راتحت فشار قرار داده است

ساعات پایانی روز گذشته قیمت نفت شاهد سقوط ۷ درصدی بود وامروز هم بازار روند کاهشی را در پیش گرفته است. اصلی‌ترین دلیل کاهش قیمت نفت افزایش عرضه و چشم انداز تاریک تقاضای این حامل انرژی در آینده است. اوضاع قیمتی نفت در ماه سپتامبر بسیار بهتر بود و هم اکنون شرایط برای انبار کردن

ساعات پایانی روز گذشته قیمت نفت شاهد سقوط ۷ درصدی بود وامروز هم بازار روند کاهشی را در پیش گرفته است.

اصلی‌ترین دلیل کاهش قیمت نفت افزایش عرضه و چشم انداز تاریک تقاضای این حامل انرژی در آینده است.

اوضاع قیمتی نفت در ماه سپتامبر بسیار بهتر بود و هم اکنون شرایط برای انبار کردن نفت توسط کشورها اصلا مساعد نیست.

در اوایل ماه نوامبر نیز قیمت تحویل روز نفت کمتر از قیمت تحویل آتی آن بود و در آن زمان شرایط مساعدی برای انبار کردن نفت توسط کشورها فراهم شده بود.

در حال حاضر بازار نفت تحت دو فشار کاهشی قرار گرفته است، نخست افزایش عرضه نفت به بازار جهانی به خصوص از سوی آمریکا از طریق استخراج بیشتر از میادین ایالت داکوتا و دوم کاهش رشد اقتصادی جهانی.

سازمان اطلاعات انرژی آمریکا روز گذشته گزارش داد که انتظار می‌رود استخراج نفت از ۷ میدان نفت شیل اصلی این کشور در ماه سپتامبر مجددا رکورد زده و به ۷.۹۴ میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

این افزایش باعث خواهد شد که آمریکا از روسیه و عربستان سبقت گرفته و با ۱۱.۶ میلیون بشکه در روز توزیع نفت به بزرگترین تولید کننده نفت در جهان تبدیل شود.

قیمت نفت امروز و دیروز حتی برای نخستین بار از ماه مارس به زیر ۶۵ دلار در هر بشکه رسید.

بیشتر کارشناسان بر این باورند که تولید نفت آمریکا در نیمه نخست سال ۲۰۱۹ از مرز ۱۲ میلیون بشکه در روز خواهد گذشت.

جان اندرسون مدیر بخش کالاهای اساسی مؤسسه مدیریت دارایی ونتوبل می‌گوید: این مسئله از هر گونه بالا رفتن قیمت نفت بیش از ۸۵ دلار در هر بشکه جلوگیری می‌کند.

افزایش تولید نفت آمریکا به افزایش انبار کردن نفت در جهان نیز منجر شده و می‌شود.

در هفته منتهی به روز دوم نوامبر حجم نفت انبار شده در آمریکا با ۷.۸ میلیون بشکه رشد به ۴۳۲ میلیون بشکه رسید.

اوپک نیز با نگرانی در حال مشاهده افزایش عرضه و کاهش قیمت است.

اوپک اخیرا زمزمه‌های خود برای کاهش عرضه نفت به بازار جهانی در سال ۲۰۱۹ برای محدود کردن عرضه و بالا بردن قیمت را بیشتر کرده است.

اندرسون می‌گوید:‌اوپک و روسیه تحت فشار هستند تا سطح عرضه کنونی نفت خود را کاهش دهند. ما انتظار داریم که آنها در این باره در نشست آتی اوپک که در روز ۶ دسامبر برگزار می‌شود در این زمینه تصمیم‌گیری کنند.

در صورتی که اوپک و روسیه عرضه خود را کاهش دهند وارد مناقشه با آمریکا خواهند شد چرا که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور این کشور همواره از پایین آمدن قیمت نفت حمایت کرده و از اوپک خواسته است تا تولید نفت خود را کاهش ندهد.

طی روز گذشته و امروز قیمت نفت در کمترین رقم به ۶۴.۹۸ دلار رسیده است که نسبت به رقم گشایش صبح دیروز ۷.۳ درصد کاهش داشته است.

یک دیگر از دلایل کاهش قیمت نفت رشد ارزش دلار در بازار جهانی بوده به گونه‌ای که دلار در بازار جهانی در برابر ارز‌هایی نظیر روبل بوده است.

بر همین اساس هر دلار آمریکا با ۰.۳۹ درصد افزایش به ۶۸.۱۱ روبل رسیده است.

اوپک نیز اخیرا پیش‌بینی خود از افزایش عرضه نفت به بازار جهانی را در سال ۲۰۱۸ به یک و نیم میلیون بشکه در روز رسانه است که نسبت به پیش‌بینی قبلی ۴۰ هزار بشکه کمتر است.

این سازمان همچنین می‌گوید در سال ۲۰۱۹ روزانه ۱.۲۹ میلیون بشکه نفت بیشتر به بازار جهانی عرضه می‌شود که ۷۰ هزار بشکه کمتر از پیش‌بینی قبلی است.

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.