تاریخ انتشار : شنبه 10 شهریور 1397 - 13:59
کد خبر : 6409
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای صورتهای مالی سندیکای بیمه گران ایران بررسی شد؛ در سندیکای بیمه گران ایران چه می گذرد؟/ شفافیت یا پوشاندن حقایق در یک تشکل صنفی بسته هستند

صورتهای مالی سندیکای بیمه گران ایران بررسی شد؛ در سندیکای بیمه گران ایران چه می گذرد؟/ شفافیت یا پوشاندن حقایق در یک تشکل صنفی

صورتهای مالی سندیکای بیمه گران ایران بررسی شد؛ در سندیکای بیمه گران ایران چه می گذرد؟/ شفافیت یا پوشاندن حقایق در یک تشکل صنفی

شرکت های بیمه در ایران به استناد ماده ۷۵ قانون تاسیس بیمه مرکزی عضو سندیکای بیمه گران ایران هستند ، این تشکل صنفی مطابق با قانون یک سازمان مستقل و غیر دولتی است و به عنوان پل ارتباطی بین صنعت بیمه و سایر بخش ها عمل کرده و باید برای حفظ و تقویت سلامت بازار

شرکت های بیمه در ایران به استناد ماده ۷۵ قانون تاسیس بیمه مرکزی عضو سندیکای بیمه گران ایران هستند ، این تشکل صنفی مطابق با قانون یک سازمان مستقل و غیر دولتی است و به عنوان پل ارتباطی بین صنعت بیمه و سایر بخش ها عمل کرده و باید برای حفظ و تقویت سلامت بازار بیمه با ایجاد گسترش معیارهای اخلاقی میان اعضاء تلاش کنداما در حال حاضر به نحوه فعالیت سندیکا و کم اثر بودن عملکردش در صنعت بیمه انتقادات زیادی وارد است.

به گزارش خبرنگار جیب نیوز، برای اینکه مشخص گردد تا کنون این نهاد صنفی تا چه میزان توانسته به تقویت سلامت بازار بیمه و توسعه معیارهای اخلاقی در میان بیمه گران کمک کند شاید نگاهی گذرا به صورت های مالی این تشکل صنفی خالی از لطف نباشد.

بررسی و تحلیل صورت های مالی حسابرسی شده سال ۹۶ سندیکای بیمه گران ایران نشان می دهد موجودی نقدی مندرج در ترازنامه این نهاد صنفی معادل ۹.۴ میلیارد ریال می باشد اما نکته جالب آن است که ۹۳درصد این موجودی در حساب جاری نگهداری می شود و سودی به آن تعلق نمی گیرد که در این جا این سوال مطرح می شود که در حالی که این تشکل صنفی می توانسته مانند سایر نهادهای مالی و تشکل های دیگر با سپرده گذاری در حساب های بلند مدت سود قابل توجهی عاید خود کند چرا مبادرت به این کار نکرده است آیا قرار دادن ۹۳ درصد این موجودی در حساب جاری بدین دلیل است که این نهاد صنفی هر زمان بتواند از دریافت وام برای اشخاص مختلف بهره برد؟ البته این فقط یک سوال است که سندیکای بیمه گران جهت شفاف سازی باید بدان پاسخ دهد.

بررسی بیشتر صورت های مالی سندیکا نشان دهنده آن است که هزینه حساب های پرداختی این واحد صنفی حدود ۳۰ میلیارد ریال می باشد که ۹۲ درصد از مبلغ مورد نظر در صورت های مالی مشخص نیست بنابراین سندیکای بیمه گران بهتر است افشاء نماید که این مبالغ را دقیقا در چه جاهائی پرداخت کرده است! افشاء صورت های مالی بدون ذکر جزئیات خود به منزله پوشاندن حقایق است که این اصل با هویت شکل گیری سندیکا که همان توسعه اخلاق مداری در صنعت بیمه است منافات دارد.

علاوه بر این جمع کل هزینه های سندیکا در سال ۹۶ مبلغ ۲۱.۴ میلیارد ریال است که در مقایسه با سال قبل از آن ۱۲.۵ درصد کاهش یافته است که عمدتا مربوط به کاهش هزینه های کارگروه تخصصی بوده در صورتیکه هزینه های نیروی انسانی ۷ نفر ثابت و ۷ نفر موقت مشخص خواهد کرد که به ازاء هر نفربه طور متوسط حدود یک میلیارد ریال در سال پرداخت شده است اما همچنان در ترازنامه مشخص نیست که این مبالغ کجا صرف شده ،ایا به مدیران عامل پاداش داده شده ، آیا کارکنان و مدیران حقوق های بالا دریافت کرده اند ؟ آیا رئیس شورای عمومی ، خزانه دار ، اعضاء شورای راهبردی و .. پولی ازین مبلغ تحت هر عنوان برداشت کرده اند ؟در این راستا این سوال مجددا ایجاد می شود که چرا در افشاء اطلاعات ، جزئیات عنوان نشده و ضمائم انتشار نیافته است.

همچنین نکته دیگری که ابهام ایجاد می کند این است که در دوره مدیریت اولیاء برخی مشاورین در سندیکا فعالیت داشتند که با امدن علیپور این افراد از ادامه فعالیت در سندیکا منع شدند ، حال سوال اینجاست که هزینه های تخصیص یافته به این مشاورین پس از رفتن آنها در چه جاهائی خرج شده است؟

واما نکته قابل تامل و مهم دیگری که با استخراج صورتهای مالی سندیکا و تحلیل آن بدست می آید آن است که در صورتهای مالی سندیکا در سال ۹۶ مشخص شده است که سندیکا در دوره های جاری هیچگونه درامدی از مجل انجام خدمات مطالعاتی با توجه به نسبت هرینه های عملیاتی اداری حاصل نکرده است این در حالی است که طبق بند ۲ ماده ۲۳ اساسنامه سندیکای بیمه گران ، یکی از منابع مالی سندیکا ناشی از انجام خدمات مطالعاتی و … برای اعضاء خود یا اشخاص ثالث باشد.

بند فوق نشان می دهد سندیکای بیمه گران  نتوانسته عملکرد قابل قبولی در زمینه جذب  فرصت های مطالعاتی داشته باشد و این امر عملا نشان می دهد این نهاد صنفی در بدیهی ترین وظایف خود که همان کمک به توسعه علمی در صنعت بیمه است، بازمانده است.

برخی شنیده ها نیز می گویند که سالانه در سندیکای بیمه گران مبالغی تحت عنوان پاداش به مدیران عامل و اعضاء کلیدی تعلق می گیرد که باید دید صرف این هزینه به چه علتی است و چرا در صورت های مالی سندیکا این جزئیات عنوان نشده است؟

بررسی صورت های مالی سندیکای بیمه گران ایران که طبق قانون موظف به توسعه اخلاق گرائی در صنعت بیمه می باشد، نشان می دهد این نهاد صنفی قادر نبوده با افشاء اطلاعات به موقع از یک سو و ارایه جزئیات قابل افشاء،  در  میان اعضائ خود که شرکت های بیمه هستند ، در اخلاق گرائی حرفه ای پیش قدم باشد.

وقتی سندیکای بیمه گران به عنوان نهاد صنفی از افشاء جزئیات مهم و ایجاد شفافیت در صورت های مالی اش پرهیز می کند چگونه می توان انتظار داشت که شرکت های بیمه که عضو این نهاد مستقل هستند ، صورت های مالی شفاف و بدور از دستکاری ارائه دهند؟

همچنین باید گفت، قسمت اعظم حق عضویت سندیکا توسط شرکت های دولتی و شبه دولتی در صنعت بیمه پرداخت می شود و این امر خود بیانگر آن است که به سبب حفظ حقوق بیت المال باید شفافیت بیشتری در دستور کار سندیکا قرار گیرد.

برخی شنیده ها نیز خبر می دهند سنیدکا طی مدت دو سال گذشته حتی یک مورد صورت جلسه و مصوبه به شرکت های بیمه ابلاغ نکرده که این مساله نشان می دهد جلسات اثرگذاری در سندیکا برگزار نشده است.

طبق قانون سندیکای بیمه گران نهادی مستقل محسوب می شود اما از انجا که ذیل قانون تاسیس بیمه مرکزی فعالیت می کند بهتر است ، نهاد نظارتی هر چه زودتر در خصوص صورتهای مالی غیر شفاف این نهاد ورود پیدا کند.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.