تاریخ انتشار : سه شنبه 18 اردیبهشت 1397 - 10:23
کد خبر : 460
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای جزئیات برنامه جدید بانک مسکن برای کنترل قیمت بسته هستند

جزئیات برنامه جدید بانک مسکن برای کنترل قیمت

جزئیات برنامه جدید بانک مسکن برای کنترل قیمت

تسنیم – مدیرعامل بانک مسکن با اعلام این‌که اتفاقات اواخر سال گذشته قیمت تمام شده منابع بانک را افزایش داد، از بررسی کاهش سود ۱۷.۵ درصد تسهیلات مسکن از محل اوراق خبر داد و برنامه جدید برای کنترل قیمت مسکن را تشریح کرد. ابوالقاسم رحیمی‌انارکی در جمع خبرنگاران در پاسخ به تسنیم، اظهار کرد:‌ در

تسنیم – مدیرعامل بانک مسکن با اعلام این‌که اتفاقات اواخر سال گذشته قیمت تمام شده منابع بانک را افزایش داد، از بررسی کاهش سود ۱۷.۵ درصد تسهیلات مسکن از محل اوراق خبر داد و برنامه جدید برای کنترل قیمت مسکن را تشریح کرد.

ابوالقاسم رحیمی‌انارکی در جمع خبرنگاران در پاسخ به تسنیم، اظهار کرد:‌ در مورد افزایش سقف وام مسکن بارها اعلام کرده‌ایم که به طور مرتب وضعیت را رصد می‌کنیم و هر زمانی زمینه فراهم شود در این رابطه اقدامات لازم صورت می‌گیرد.

وی با بیان این‌که منتها چند محدودیت را در بحث افزایش سقف وام مسکن داریم که باید آنها را رعایت کنیم، تصریح کرد: در بررسی‌های کارشناسی ما مشخص می‌شود اولا این‌که اقساط باید در استطاعت گیرندگان وام باشد این یکی از مواردی است که به آن توجه می‌کنیم.

وی با بیان این‌که صرف بالا بردن سقف وام مسکن مهم نیست و مهم آن است که پرداخت اقساط از توان خانوارها بالاتر نباشد، افزود: صندوق پس‌انداز مسکن یکم بر اساس یک مدل مالی خاصی تعریف شده و یک سری تعهداتی را ایجاد می‌کند و باید مطمئن باشیم در افزایش سقف وام از نظر منابع با کسری قابل توجهی مواجه نباشیم.

مدیرعامل بانک مسکن با بیان این‌که نباید مجبور شویم به منابع بانک مرکزی مراجعه کنیم، اظهار کرد: این هم یکی از محدودیت‌هایی است که در بحث افزایش سقف وام به آن توجه می‌کنیم. از سوی دیگر این‌که افزایش سقف وام مسکن چه آثار و تبعاتی را روی بازار مسکن می‌گذارد.

رحیمی‌انارکی با اشاره به این‌که افزایش سقف وام در شرایط کنونی شاید خیلی خوب باشد اما آثار آن بر عرضه و تقاضای این کار مهم است، گفت:‌ این کار پیش زمینه‌هایی را لازم دارد؛ در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد خریدهایی که در بازار مسکن انجام می‌شود روی واحدهایی با متراژ کمتر از ۸۰ متر است. مطابق آمار بانک مرکزی که ماهانه منتشر می‌شود بیش از ۵۰ درصد معاملات تهران مربوط به واحدهای کمتر از ۸۰ متر با قیمت کمتر از ۴۰۰ میلیون تومان است.

وی با طرح این پرسش که “باید ببینیم این میزان واحد مسکونی را تولیدکنندگان ایجاد می‌کنند که به بازار عرضه شود یا خیر؟” افزود: متاسفانه آمار پروانه‌های ساختمانی نشان می‌دهد کمتر از ۳۰ درصد پروانه‌ها برای واحدهای کمتر از ۸۰ مترمربع است. این مسئله شرایطی را به وجود می‌آورد که منجر به افزایش قیمت در واحدهای کوچکتر بیشتر از واحدهای بزرگ‌تر یا لاکچری باشد.

وی با اشاره به عدم همخوانی در این بخش، گفت:‌سیاست اعتباری بانک مسکن امسال روی واحدهای میان متراژ (زیر ۱۰۰ متر) متمرکز شده است، اگر بتوانیم عرضه را تقویت کنیم و تعادل ایجاد شود، از افزایش بی رویه قیمت واحدهای مسکونی جلوگیری می‌کند.

مدیرعامل بانک مسکن با بیان این‌که بیشترین افزایش قیمت در منطقه ۵ است، اظهار کرد:‌ در این منطقه ۳۵ تا ۴۰ درصد بر اساس گزارش بانک مرکزی قیمت‌ها رشد داشته است.

رحیمی‌انارکی تاکید کرد: باید سعی کنیم مجموعه سیاست‌های اعتباری هوشمند باشد، در واقع سیاست ما معطوف به این است که تسهیلات مناسبی را برای چیزایی که تقاضا بالاست، در نظر بگیریم.

وی با بیان این‌که به انبوه‌سازانی که از فناوری‌های نوین در ساخت و ساز استفاده می‌کننند یک درصد نرخ سود تخفیف می‌دهیم، گفت:‌با استفاده از ابزارهای تشویقی می‌خواهیم انبوه‌سازان را به ساخت واحدهای میان متراژ ترغیب کنیم. بنابراین افزایش تولید باعث کنترل قیمت‌ها می‌شود.

وی در پاسخ به پرسش تسنیم مبنی بر این‌که بانک مسکن برنامه‌ای برای کاهش سود ۱۷.۵ درصدی تسهیلات مسکن از محل اوراق حق تقدم دارد یا نه؟ افزود: سود وام مسکن در بافت فرسوده نهایی شده، اما در رابطه با سایر تسهیلات بانک مسکن که با نرخ سود ۱۷.۵ درصد پرداخت می‌شود باید ببینیم قیمت تمام شده منابع ما در نهایت به چه ترتیبی است.

وی در پاسخ به این پرسش که هم‌اکنون قیمت تمام شده چه میزانی است، اظهار کرد:‌ باتوجه به اتفاقات پایان سال گذشته مقداری قیمت تمام شده منابع بانک مسکن افزایش یافته است و در حال انجام محاسبات آن هستیم.

مدیرعامل بانک مسکن همچنین تاکید کرد درخواستی برای افزایش سقف تسهیلات مسکن از ۱۶۰ میلیون به ۲۰۰ میلیون تومان از دولت نداشته اند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.